PRIVACY STATEMENT 

De Persgroep Nederland B.V. (gevestigd en kantoorhoudende te (1018 LL) Amsterdam aan de Jacob Bontiusplaats 9, hierna: “de Persgroep”) is uitgever van onder meer het AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, Brabants Dagblad, ED, Tubantia, BN DeStem, PZC, de Stentor, de Gelderlander en diverse regionale weekkranten. Daarnaast heeft de Persgroep een aantal online services waaronder intermediair.nl, tweakers.net, hardwareinfo.nl, indebuurt.nl, nationalevacaturebank.nl, reclamefolder.nl, deondernemer.nl, sportnieuws.nl en autotrack.nl. De volledige lijst merken en diensten waarvoor dit privacy statement geldt is hier te vinden.

De Persgroep is een onderdeel van De Persgroep Publishing N.V., een internationaal opererende uitgever. De ICT werkzaamheden van De Persgroep Publishing worden grotendeels centraal uitgevoerd en beheerd op de hoofdvestiging van de Persgroep Publishing in Kobbegem, België. Veel van de persoonsgegevens in beheer van de Persgroep worden daar opgeslagen en beheerd. Persoonlijke gegevens van gebruikers van de producten en diensten van de Persgroep worden zorgvuldig behandeld en beveiligd. De Persgroep houdt zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en overige privacy wet- en regelgeving.

Vastleggen en verwerking van persoonsgegevens

Wanneer u gebruikt maakt van één van de diensten van de Persgroep, dan worden uw persoonsgegevens verwerkt. Dit gebeurt op verschillende manieren, voor verschillende doeleinden en de Persgroep houdt verschillende bewaartermijnen aan. In het onderstaande wordt onder ‘gegevens’ ook persoonsgegevens verstaan. Kijk hieronder welke categorie op u van toepassing is:

De Persgroep gebruikt uw persoons- en abonnementgegevens om uitvoering te geven aan de met u gesloten overeenkomsten en om u de overeengekomen diensten, producten en informatie te leveren. De krant moet bijvoorbeeld bij u thuis worden bezorgd. Daarvoor is het ook noodzakelijk dat de Persgroep uw persoonsgegevens doorgeeft aan de distributeur en de krantenbezorger. Daarnaast zijn de voornoemde gegevens noodzakelijk om u toegang te verschaffen tot de digitale versie van de krant en Topics. Zie ook de categorie 'Heeft u een Persgroep account?'. De Persgroep gebruikt uw persoons- en abonnementgegevens ook voor direct marketingdoeleinden zodat aan u soortgelijke aanbiedingen kunnen worden gedaan. De Persgroep bewaart uw persoons- en abonnementgegevens tot en met twee jaar na afloop van het abonnement en mogelijk langer voor zover de geldende wet- en regelgeving de Persgroep daartoe verplicht.

Als u één van onze websites bezoekt of een van onze apps gebruikt verstrekt u gegevens aan de Persgroep zonder dat u zich daar misschien bewust van bent. Dit gaat bijvoorbeeld om apparaat gegevens zoals een unieke apparaat-ID, de versie van het besturingssysteem en instellingen van het apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot een dienst van de Persgroep. Maar ook gebruikgegevens over de diensten die u gebruikt waaronder het tijdstip, de duur van het gebruik en de inhoud van de dienst. Daarnaast worden voor zover deze aan de Persgroep worden doorgegeven ook locatiegegevens afkomstig van uw mobiele apparaat of gegevens afgeleid van uw IP-adres gebruikt. De bewaartermijn van de online gegevens bedraagt zes maanden.

De Persgroep maakt onderscheid tussen actief en passief verstrekte (persoons)gegevens. De gegevens die u actief aan de Persgroep verstrekt worden opgenomen in een gegevensbestand en gebruikt voor de volgende doeleinden:
 A. Uw gegevens worden gebruikt voor de uitvoering van de met u gesloten overeenkomsten en om u de overeengekomen diensten, producten en informatie te leveren.
B. Daarnaast gebruikt de Persgroep uw gegevens om u op de hoogte te houden van interessante informatie, om u aanbiedingen te kunnen doen, om u te informeren over huidige en toekomstige producten of diensten van de Persgroep en om specifiek op u gerichte vacatures te kunnen tonen.
C. Indien van toepassing worden de door u verstrekte gegevens met uw toestemming gedeeld met bijvoorbeeld potentiele werkgevers en/of recruiters.

Passief verstrekte gegevens zijn gegevens die u aan beheerders van de websites verstrekt zonder dat u zich daar misschien bewust van bent. Dit gaat bijvoorbeeld om apparaat gegevens zoals een unieke apparaat-ID, de versie van het besturingssysteem en instellingen van het apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot een dienst van de Persgroep. Maar ook gebruikgegevens over de diensten die u gebruikt waaronder het tijdstip, de duur van het gebruik en de inhoud van de dienst. Daarnaast worden voor zover deze aan de Persgroep worden doorgegeven ook locatiegegevens afkomstig van uw mobiele apparaat of gegevens afgeleid van uw IP-adres gebruikt. 

De Persgroep publiceert bepaalde gegevens die u in uw account of profiel hebt opgenomen op de vacaturewebsites. Deze gegevens zijn toegankelijk voor alle bezoekers van de vacaturewebsites. Bij het invullen van uw account of profiel is aangegeven welke gegevens op de vacaturewebsites worden gepubliceerd. Indien u niet wilt dat deze gegevens openbaar zijn, dan kunt u de invulvelden in uw account of profiel leeg laten. Ook de informatie die u zelf op de vacaturewebsites plaatst is toegankelijk voor alle bezoekers van de vacaturewebsites. In sommige gevallen kunt u via de website doorklikken naar websites van derden. De Persgroep is niet verantwoordelijk voor de gegevensverwerking of het privacy beleid van deze derden. Ook is de Persgroep niet verantwoordelijk voor de eventuele verwerking van uw openbare persoonsgegevens door andere gebruikers van de vacaturewebsites. 

Na een termijn van vijf jaar inactiviteit van uw account of profiel ontvangt u van de Persgroep een bericht of het account of het profiel verwijderd dient te worden. 

Autotrack legt de gegevens die u invult voor het gebruikmaken van de zoekservice, advertentieservice en berichtenservice in haar database vast. Autotrack verzamelt en beheert deze gegevens om voor u interessante occasions te selecteren en per e-mail aan u te kunnen toezenden. De bewaartermijn van de door u verstrekte gegevens bedraagt maximaal twee jaar.

Reclamefolder legt de gegevens die u invult voor het gebruikmaken van het reclamefolderaccount en uw folder voorkeuren vast in haar database. Reclamefolder verzamelt en beheert deze gegevens om wekelijks de meest interessante folders per e-mail aan u te kunnen toezenden. Indien u daar toestemming voor geeft houdt de reclamefolder app op uw mobiele apparaat de locatie bij zodat u interessante aanbiedingen kunt ontvangen van winkels waar u op dat moment in de buurt bent. De bewaartermijn van de door u verstrekte gegevens bedraagt maximaal twee jaar.

De door u verstrekte gegevens aan de Persgroep zijn noodzakelijk om de wedstrijd en/of het spel uit te kunnen voeren. Daarnaast gebruikt de Persgroep de gegevens om eventuele winnaars een prijs te kunnen (laten) uitreiken. De gegevens van de deelnemers die niet winnen worden één jaar bewaard. De Persgroep moet uw gegevens zeven jaar bewaren om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, indien u een prijswinnaar bent. 

De Persgroep gebruikt de door u verstrekte gegevens om uitvoering te geven aan de met u gesloten overeenkomsten en om u de overeengekomen diensten, producten en informatie te leveren. De Persgroep gebruikt uw gegevens daarnaast voor direct marketingdoeleinden zodat aan u soortgelijke aanbiedingen kunnen worden gedaan. Uw gegevens worden tot maximaal zeven jaar bewaard na afloop van de overeenkomst.

De Persgroep gebruikt uw gegevens voor de afhandeling van uw sollicitatie. Onder andere de volgende gegevens worden verwerkt: voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, opleidingsniveau, beschikbaarheid, cv en motivatie. De door u aan de Persgroep verstrekte gegevens inclusief cv en motivatie worden door de Persgroep bewaard gedurende een periode van vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Indien u daar toestemming voor heeft gegeven worden uw gegevens pas na één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure verwijderd. Treedt u in dienst bij de Persgroep, dan worden uw gegevens onderdeel van het personeelsdossier.

De Persgroep gebruikt de door u verstrekte gegevens om uitvoering te geven aan de met u gesloten overeenkomsten en om u de overeengekomen diensten, producten en informatie te leveren. De Persgroep gebruikt uw gegevens daarnaast voor direct marketingdoeleinden zodat aan u soortgelijke aanbiedingen kunnen worden gedaan. Uw gegevens worden tot maximaal twee jaar na uw laatste aankoop bewaard.

Met een Persgroep account kunt u eenvoudig op alle digitale diensten van de Persgroep inloggen. Hierdoor kunt u op een centrale plek uw voorkeuren en instellingen beheren en hoeft u niet meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Als u gebruik maakt van een social media login voor uw Persgroep account kan ook de social media partij gegevens over uw gebruik van de account vastleggen. Op de gegevensverwerking van de betreffende social media partij zijn de privacy voorwaarden van deze partij zelf van toepassing.  
Door middel van het Persgroep account heeft de Persgroep de mogelijkheid om verschillende diensten en verschillende apparaten te koppelen aan één gebruiker. Hiermee worden de producten en diensten van de Persgroep beter afgestemd op uw behoeften en interesses. De Persgroep legt bij uw account informatie over uw interesses en voorkeuren vast en stelt op basis hiervan een profiel op. Kijk voor informatie onder Samengesteld profiel. Uw Persgroep account is indien u een abonnement heeft bij de Persgroep gekoppeld aan de abonnementgegevens. In dat geval worden uw gegevens tot twee jaar na beëindiging van het abonnement bewaard. 

De Persgroep gebruikt met uw toestemming uw e-mailadres om een nieuwsbrief te kunnen toezenden. U kunt zich uitschrijven via de knop ‘afmelden’. 

Samengesteld profiel
De door u actief en passief verstrekte gegevens worden zoveel als mogelijk in één samengesteld profiel opgeslagen. De samengestelde profielen worden op basis van postcode verrijkt met socio-demografische gegevens zoals bijvoorbeeld leeftijds- en inkomenscategorieën. De Persgroep gebruikt de gegevens uit het samengesteld profiel voor de navolgende doeleinden:


Bijzondere persoonsgegevens
De websites en diensten van de Persgroep hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over bezoekers jonger dan 16 jaar. De Persgroep kan echter niet controleren of een bezoeker 16 jaar of ouder is. Als u er van overtuigd bent dat de Persgroep zonder ouderlijke toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact op via privacy@persgroep.nl zodat deze informatie kan worden verwijderd. 

Beveiliging gegevens
De Persgroep maakt gebruik van uitgebreide veiligheidsprocedures voor de bescherming van de verwerkte gegevens, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens. Uw persoonlijke gegevens worden bewaard op beveiligde servers. Indien er aanwijzingen zijn van misbruik neemt u dan contact met ons op via onze klantenservice of via privacy@persgroep.nl.

Gebruik van Cookies
De websites van de Persgroep maken bij het aanbieden van hun diensten gebruik van cookies. Meer informatie over het gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën vindt u in onze cookiepolicy.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, of te verwijderen. Hiervoor kunt u het formulier op de volgende pagina gebruiken: https://consumentenrecht.persgroep.net/nl.
Als u een vraag of verzoek heeft dat niet via het formulier kan worden ingediend kunt u een e-mail sturen naar privacy@persgroep.nl.

De Persgroep zal in beginsel binnen vier weken op een verzoek tot inzage of correctie verzoek reageren. In geval van een verzoek tot verwijdering zal de Persgroep de betreffende persoonsgegevens zo spoedig mogelijk verwijderen, tenzij en voor zover de wet verplicht om de betreffende persoonsgegevens te bewaren of er (andere) dringende redenen zijn die zich tegen verwijdering verzetten. De Persgroep stuurt u na uitvoering van een verzoek tot verwijdering een bevestigingsbericht. Indien de Persgroep de betreffende persoonsgegevens (gedeeltelijk) niet heeft verwijderd, stuurt de Persgroep u een bericht met toelichting waarom niet (volledig) aan het verzoek kon worden voldaan.

Indien de Persgroep niet of niet volledig kan vaststellen op welke persoonsgegevens een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering betrekking heeft, kan de Persgroep u vragen om uw verzoek (nader) te specificeren. De uitvoering van het verzoek wordt dan opgeschort op totdat u de (nadere) specificatie heeft verstrekt.

U kunt door middel van het sturen van een bericht aan privacy@persgroep.nl bezwaar maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden of andere verwerkingen.  

Data Protection Officer (DPO)
Voor vragen of klachten over uw gegevens en de bescherming van uw privacy kunt u contact opnemen met de Data Protection Officer van de Persgroep via privacy@persgroep.nl

Wijzigingen
De Persgroep behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy statement. Check daarom regelmatig het privacy statement voor eventuele aanpassingen. Deze versie is van 6 juni 2018.

Vragen of klachten
Als u nog vragen of klachten heeft over ons privacy beleid kunt u contact opnemen met de klantenservice van de Persgroep of een bericht sturen aan privacy@persgroep.nl. U heeft ook het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.